مواد لازم ته چین مرغ
برنج 2 لیوان
تخممرغ 2 عدد
زرشک 1/2 پیمانه
ماست چکیده 1/2 پیمانه
کره 2 قاشق غذاخوری
روغن 1/4 لیوان
زعفران دم کرده 4 قاشقغذاخوری
نمک و فلفل به مقدار لازم
برای مرغ:
سینه مرغ 1 عدد
پیاز 2 عدد
نمک، زردچوبه و فلفل به مقدار کافی
زعفران دم کرده 1 قاشق غذاخوری
روغن برای سرخ کردن
در دیگچه همراه ما باشید.
طرز تهیه ته چین مرغ خوشمزه
طرز تهیه ته چین مرغ
" برنج رو آبکش میکنیم" برنج رو حدود سه ساعت قبل تو آب پر از نمک خیس میدیم، بعد آب رو خالی میکنیم و برنج رو آب میکشیم تا نمک اضافی بره. تو قابلمهای حدود پنج لیوان آب میریزیم تا بجوشه، وقتی جوشید برنج رو همراه با کمی نمک، میریزیم داخل قابلمه، حدود 10 دقیقه میذاریم بجوشه، برای اینکه بدونیم زمان آبکش کردن رسیده یا نه، یک دونه برنج رو برمیداریم و نصفش میکنیم، اگر به اندازه یه نقطه سفید وسطش خام بود، آبکشش میکنیم. تو ظرفی زرده تخم مرغ و زعفرونی رو که از قبل دم کردیم رو خوب هممیزنیم تا یکدست بشه، بعد ماست رو همراه کمی فلفل و نمک اضافه میکنیم و هم میزنیم. "روشهای دم کردن زعفران" کره رو ذوب میکنیم و وقتی سرد شد، به مواد اضافه میکنیم. مایع تخم مرغی رو با برنج آبکش مخلوط میکنیم. یک قابلمه نچسب رو انتخاب میکنیم و داخلش کمی روغن میریزم و میچرخونیم، تا تمام دیوارههای قابلمه چرب بشه. نصف مایع ته چین رو ته قابلمه میریزیم و با ته قاشق حسابی فشار میدیم و مایع رو صاف میکنیم.نکته: تو این مرحله اگر دوست دارین موادی رو که از قبل آماده کردین"مثلا گوشت یا مرغ " رو روی مواد ته چین بریزین. فقط دقت کنین که به اندازهی یک سانت با دیوارهی قابلمه فاصله داشته باشه، تا وقتی مابقیه مایع ته چین رو میریزیم برنج یکدست بشه. مابقی مایع ته چین رو هم اضافه میکنیم و باز با پشت قاشق فشار میدیم. قابلمه رو روی حرارت ملایم میذاریم و حدود 50 دقیقه زمان میدیم تا کاملا بپزه و طلایی خوشرنگ بشه.
ته چین شما وقتی آمادهاس که همه ته چین سفت بشه واز دیوارههای قابلمه به راحتی قابله جدا شدن باشه.
قابلمه ته چین رو تو ظرفی که دوست دارین برگردونین و بعد میتونین با خلال پسته و زرشک و ماست چکیده، ته چین رو تزئین کنین.
نکاتی طلایی در پخت ته چین مرغ :
- کشیدن فویل آلومینیومی بر روی قالب و یا قابلمه ته چین مرغ ، باعث بهتر و ملایم پخته شدن مرغ و برنج می گردد و همچنین عطر و مزه همه مواد از جمله زعفران و زرشک به خورد هم می روند و دیگر اینکه ته دیگ ته چین بسیار ملایم خواهد شد.
- مخلوط کردن مقداری زرشک همراه تکه های مرغ در میان پلو طعمی بی نظیر به غذا می بخشد.
- بهتر است از کره برای تهیه ته چین مرغ استفاده نمایید.
- ته چین را میتوانید روی گاز هم تهیه کنید فقط باید شعله را کم کنید و روی درب آن دم کنی قرار دهید تا به مدت 1 ساعت و یا 15 دقیقه بیشتر ته چین پخته شود.
- برای تهیه ته چین بهتر است از برنج ایرانی عطری استفاده شود.
- ماست شل و شیرین طعم ته چین را خراب می کند به همین خاطر در تهیه ته چین از ماست چکیده و ترش استفاده نمایید.
- ته چین را داخل قالب یا ظروف نچسب تهیه کنید.
- ضخامت ته چین نباید خیلی نازک یا ضخیم باشد. کمترین قطر آن باید 5 سانتی متر و بیشترین آن 7 سانتی متر باشد.
- زعفران حتما باید خوب دم بکشد و سعی کنید از زعفران با کیفیت استفاده کنید تا عطر و طعم آن مشخص شود.
- مقداری گلاب هم برای عطر بهتر ته چین عالیست.
- اگر لایه وسط ته چین ضخیم باشد امکان وا رفتن و خرد شدن آن زیاد است .
- با گوشت و سبزیجات نیز میتوان ته چین را تهیه نمود. و مقدار مایه برنج به همین شکل است و فقط لایه میانی عوض می شود.
نکات تکمیلی در مورد ته چین مرغ
ته چین مرغ جزو ته دیگ و ته چین میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 40دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 40دقیقه میباشد .
ته چین مرغ را می توانید در وعده نهار – شام – سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری – میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .
منبع: ashpazkhoneh
- دوشنبه ۲۳ دی ۹۸