دیگچه

دستور پخت های متنوع را در دیگچه ببینید.

ساده ترین روش تهیه “کلم پلو”

کلم پلو یکی از غذاهای مجلسی و پر طرفدار ایرانی است که ریشه در شیراز دارد این غذای خوشمزه علاوه بر طعم و عطر بینظیری که دارد بخاطر وجود کلم در آن از خواص فوق العاده ای برای بدن نیز برخوردار است و  بسیار مفید و مقوی میباشد.

کلم پلوکلم پلو

مواد لازم برای تهیه کلم پلوبرای 4 نفر

  • کلم خرد شده:یک عدد کوچک
  • گوشت چرخ کرده :400 گرم
  • برنج:3 پیمانه
  • پیاز خرد شده:یک عدد متوسط
  • روغن :برای سرخ کردن
  • رب گوجه فرنگی:2 قاشق غذاخوری
  • نمک و ادویه:به میزان لازم

کلم پلو

طرز تهیه کلم پلو مجلسی:

برای درست کردن کلم پلو برنج را یکی دو ساعت قبل شسته و با مقداری آب بگذارید خیس بخورد.

حالا کلم را شسته و خرد کنید و در یک قابلمه بریزید و با کمی آب آن را بخارپز کنید در حدی که کلم مقداری نرم شود کافی است.

در این میان پیاز را پوست گرفته و خرد کنید سپس با کمی روغن تفت دهید تا طلایی شود، سپس نمک و ادویه را افزوده و خوب زیر و رو کنید.

در ادامه گوشت را افزوده و با پیاز تفت دهید تا تغییر رنگ دهد، بعد از آن رب را به مواد اضافه کرده و تفت دهید تا رب رنگ بیاندازد.

 سس به دست آمده را با کلم مخلوط کرده زیر آن را کم کنید تا با هم تفت بخورند، برنج را آبکش کرده و مواد سس را به آن اضافه کرده و اجازه می دهیم تا خوب دم بکشد.

پخت کلم پلو

 

نکاتی کلیدی برای تهیه کلم پلو

  • می توانید در روش پخت کلم پلو شیرازی از کلم سفید و یا کلم قمری استفاده کنید.
  • برای پخت کلم پلو می توانید به جای سبزی های تازه از سبزی خشک استفاده کنید.
  • برای خوش طعم کردن کلم پلو می توانید 1 قاشق چایخوری پودر لیمو عمانی به مخلوط سبزی و کلم اضافه کنید.
  • کلم پلو را می توانید با پیاز سرخ شده به زیبایی تزیین کنید. برای اینکه پیاز ترد و خوشمزه شود قبل از سرخ کردن مقداری نمک به آن بزنید و سپس پیاز را سرخ کنید.
  • اضافه کردن زعفران و کره باعث طعم بهتر و عطر عالی خواهد شد.
  • کلم پلو را با گوشت مرغ یا بدون گوشت هم درست می کنند.
  • حتما به کلم پلو ادویه پلویی را اضافه نمایید.
  • در دیگچه همراه ما باشید.

نکات تکمیلی در مورد کلم پلو

کلم پلو جزو پلو و چلو میباشد 
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 30دقیقه 
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 1 ساعت و 30دقیقه میباشد .
کلم پلو را می توانید در وعده نهار - شام - سرو کنید . 
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری - افطار - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .

 

خواص کلم:

  • کلم خون را تصفیه کرده و رادیکال های آزاد و سموم بدن را از بین میبرد و از بروز بیماری هایی مثل نفرس ، سنگ کلیه و آرتروز جلوگیری میکند.
  • کلم خاصیت ضد التهابی دارد و از درد مفاصل ، آلرژی و بسیاری از بیماری های پوستی جلوگیری میکند.
  • آنتی اکسیدان های موجود در کلم رادیکال های آزاد بدن را از بین برده و از بروز سرطان جلوگیری میکند.
  • همچنین کلم از بروز سرطان های روده بزرگ، سرطان سینه و سرطان مثانه پیشگیری میکند و این بخاطر وجود ماده ای به نام گلوکوزینولات در کلم میباشد.
  •  کلم حاوی مقادیر زیادی فیبر بوده و برای درمان یبوست و مشکلات گوارشی مفید است.
  • کلم کلسترول بد خون را کاهش داده و همچنین موجب کنترل فشار خون و کاهش بیماری های قلبی نیز میشود.
  • خوردن کلم برای تقویت سیستم ایمنی بدن مفید بوده و از بروز سرماخوردگی و آنفولانزا پیشگیری میکند.
  • بتاکارون موجود در کلم در بهبود بینایی موثر بوده و برای پیشگیری از آب مروارید مفید است.

 

منبع: آشپز ایرانی

عالی بود. خیلی ممنون

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی