کلم پلو یکی از غذاهای مجلسی و پر طرفدار ایرانی است که ریشه در شیراز دارد این غذای خوشمزه علاوه بر طعم و عطر بینظیری که دارد بخاطر وجود کلم در آن از خواص فوق العاده ای برای بدن نیز برخوردار است و بسیار مفید و مقوی میباشد.
مواد لازم برای تهیه کلم پلوبرای 4 نفر
- کلم خرد شده:یک عدد کوچک
- گوشت چرخ کرده :400 گرم
- برنج:3 پیمانه
- پیاز خرد شده:یک عدد متوسط
- روغن :برای سرخ کردن
- رب گوجه فرنگی:2 قاشق غذاخوری
- نمک و ادویه:به میزان لازم
طرز تهیه کلم پلو مجلسی:
برای درست کردن کلم پلو برنج را یکی دو ساعت قبل شسته و با مقداری آب بگذارید خیس بخورد.
حالا کلم را شسته و خرد کنید و در یک قابلمه بریزید و با کمی آب آن را بخارپز کنید در حدی که کلم مقداری نرم شود کافی است.
در این میان پیاز را پوست گرفته و خرد کنید سپس با کمی روغن تفت دهید تا طلایی شود، سپس نمک و ادویه را افزوده و خوب زیر و رو کنید.
در ادامه گوشت را افزوده و با پیاز تفت دهید تا تغییر رنگ دهد، بعد از آن رب را به مواد اضافه کرده و تفت دهید تا رب رنگ بیاندازد.
سس به دست آمده را با کلم مخلوط کرده زیر آن را کم کنید تا با هم تفت بخورند، برنج را آبکش کرده و مواد سس را به آن اضافه کرده و اجازه می دهیم تا خوب دم بکشد.
نکاتی کلیدی برای تهیه کلم پلو
- می توانید در روش پخت کلم پلو شیرازی از کلم سفید و یا کلم قمری استفاده کنید.
- برای پخت کلم پلو می توانید به جای سبزی های تازه از سبزی خشک استفاده کنید.
- برای خوش طعم کردن کلم پلو می توانید 1 قاشق چایخوری پودر لیمو عمانی به مخلوط سبزی و کلم اضافه کنید.
- کلم پلو را می توانید با پیاز سرخ شده به زیبایی تزیین کنید. برای اینکه پیاز ترد و خوشمزه شود قبل از سرخ کردن مقداری نمک به آن بزنید و سپس پیاز را سرخ کنید.
- اضافه کردن زعفران و کره باعث طعم بهتر و عطر عالی خواهد شد.
- کلم پلو را با گوشت مرغ یا بدون گوشت هم درست می کنند.
- حتما به کلم پلو ادویه پلویی را اضافه نمایید.
- در دیگچه همراه ما باشید.
نکات تکمیلی در مورد کلم پلو
کلم پلو جزو پلو و چلو میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 30دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 1 ساعت و 30دقیقه میباشد .
کلم پلو را می توانید در وعده نهار - شام - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری - افطار - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .
خواص کلم:
- کلم خون را تصفیه کرده و رادیکال های آزاد و سموم بدن را از بین میبرد و از بروز بیماری هایی مثل نفرس ، سنگ کلیه و آرتروز جلوگیری میکند.
- کلم خاصیت ضد التهابی دارد و از درد مفاصل ، آلرژی و بسیاری از بیماری های پوستی جلوگیری میکند.
- آنتی اکسیدان های موجود در کلم رادیکال های آزاد بدن را از بین برده و از بروز سرطان جلوگیری میکند.
- همچنین کلم از بروز سرطان های روده بزرگ، سرطان سینه و سرطان مثانه پیشگیری میکند و این بخاطر وجود ماده ای به نام گلوکوزینولات در کلم میباشد.
- کلم حاوی مقادیر زیادی فیبر بوده و برای درمان یبوست و مشکلات گوارشی مفید است.
- کلم کلسترول بد خون را کاهش داده و همچنین موجب کنترل فشار خون و کاهش بیماری های قلبی نیز میشود.
- خوردن کلم برای تقویت سیستم ایمنی بدن مفید بوده و از بروز سرماخوردگی و آنفولانزا پیشگیری میکند.
- بتاکارون موجود در کلم در بهبود بینایی موثر بوده و برای پیشگیری از آب مروارید مفید است.
منبع: آشپز ایرانی
- يكشنبه ۲۰ مرداد ۹۸