واویشکا یک غذای ساده و خوشمزه است که در مدت زمان کوتاهی آماده میشود این غذا را با مواد مختلفی از جمله گوشت چرخ کرده، چگر مرغ و حتی با مرغ هم طبخ میکنند که طعم خیلی خوبی دارد. واویشکا را میتوانید به همراه نان تازه و سبزیجات سرو کنید و یا در صورت تمایل با برنج کته میل کنید.
مواد لازم برای واویشکا:
- گوشت چرخ کرده:نیم کیلو
- رب گوجه فرنگی:2 قاشق
- گوجه فرنگی متوسط:3 عدد
- تخم مرغ:2 عدد
- سیر:1 بوته
- پیاز متوسط:1 عدد
- آب:نصف لیوان
- پودر فلفل سیاه:نصف قاشق چایخوری
- روغن:1 قاشق
- زرد چوبه:1 قاشق مرباخوری
- نمک:نصف قاشق مربا خوری
طرز تهیه واویشکا خوشمزه و ساده:
برای تهیه واویشکا ابتدا پیاز را ریز خرد کرده و با روغن تفت دهید، سپس سیر ها را هم رنده کرده و با پیاز سرخ کنید.
در ادامه نمک، فلفل و زردچوبه را افزوده و خوب زیر و رو کنید، سپس گوشت چرخ کرده را بریزید و با پیاز و ادویه ها تفت دهید تا تغییر رنگ دهد.
بعد از اینکه گوشت سرخ شد وسط تابه را خالی کرده و رب را بریزید و تفت دهید تا رنگ داده و سرخ شود.
در مرحله بعد گوجه فرنگی ها را خرد کنید و به مایه گوشت اضافه کنید و تفت دهید . به مواد تفت داده شده مقداری آب اضافه کنید و در تا به را ببندید تا همه مواد ریز جوش بجوشند و بپزند.
بعد از 30 تا 40 دقیقه تخم مرغ ها را داخل خورشت بشکنید و بدون هم زدن صبر کنید تا تخم مرغ ها خودشان را بگیرند. حرارت را خاموش کنید و خورشت را در ظرف مورد نظرتان سرو کنید .
نکات تکمیلی در مورد واویشکا
واویشکا جزو غذای محلی - گیلانی میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 15دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 1 ساعت میباشد .
واویشکا را می توانید در وعده نهار - شام - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 6 نفر مناسب میباشد .
نکات مهم درباره پخت واویشکا:
- واویشکا را میتوانید همراه با یک کته ساده و یا با نان و سبزی تازه سرو کنید.
- افزودن کمی آبغوره و یا رب انار طعم بینظیری به این غذا می دهد حتما امتحانش کنید.
- واوایشکا را اکثرا تند تهیه و سرو میکنند و مزه آن در طعم تندی است که دارد.
- میتوانید در این غذا از بادمجان هم استفاده کنید در اینصورت بادمجان ها را پوست گرفته، مکعبی خرد کرده و بعد از سرخ کردن به غذا اضافه کنید.
- برخی از افراد برای تهیه واویشکا از جگر گوسفندی چرخ شده به جای گوشت چرخ کرده استفاده میکنند که طعم متفاوتی به آن می دهد.
- استفاده از دارچین هم طعم خوبی به این غذا می دهد.
خواص سیر:
- به طور عمومی، از سیرها به عنوان داروی خانگی برای مقابله با لکههای سرسخت استفاده میشود. نصف یک گل سیر را بر روی برش شکاف دار قرار دهید، آن را با باند ببندید و ببینید که آیا شکاف و درد از بین میرود!
- سیر میتواند به جلوگیری از بیماریهایی مانند آترواسکلروز، هایپرلیپیدمی، ترومبوز، فشار خون بالا و ... کمک کند.
- خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد التهابی سیر خام ممکن است به پیشگیری از بیماریهای عصبی کمک کند.
- این گیاه ممکن است به جلوگیری از ریزش مو و تقویت رشد مو کمک کند.
- استفاده منظم از ژل سیر یا روغن نارگیل ترکیب شده با سیر ممکن است به شرایطی مانند آلوپسی کمک کند. با این حال، اطلاعات و تحقیقات محدود در مورد این مزیت وجود دارد، بنابراین مطالعات بیشتری برای تأیید انجمن علمی لازم است.
- عصارههای سیر به دلیل اثرات ضد باکتریایی که دارد از عفونت هلیوباکتر پیلوری، نیش کنه و خارش کمک میکنند.
- ترکیبات ضد باکتریایی موجود در این گیاه میتواند انگل معده را که سبب ایجاد زخم معده میشود را از بین ببرد.
- به دلیل خاصیت ضد ویروسی، ضد قارچ و آنتی بیوتیکی این گیاه، معمولاً برای تسکین دردهای گوش و عفونت گوش استفاده میشود.
منبع: نمناک
- سه شنبه ۲۲ مرداد ۹۸