دیگچه

دستور پخت های متنوع را در دیگچه ببینید.

شله زرد خوشمزه برای دسر

شله زرد یکی از دسرهای خوشمزه و محبوب ایرانی است که اغلب در ایام محرم و یا ماه رمضان تهیه و به عنوان نذری بین مردم توزیع میگردد. این دسر شیرین و خوشمزه با برنج ، گلاب و شکر تهیه شده و با پودر پسته و دارچین تزیین و سرو میشود. ناگفته نماند گلاب و زعفران عطر خاصی به آن می دهد و طعم آن را چند برابر میکند. در این مطلب طرز تهیه شله زرد را برای شما آماده کرده ایم که در ادامه مشاهده میکنید.

 

مواد لازم برای تهیه شله زرد

  • برنج 1 پیمانه
  • آب 6 پیمانه
  • شکر 2 پیمانه
  • هل ساییده 1/4 قاشق چایخوری
  • دارچین و خلال پسته و بادام به مقدار دلخواه
  • با این مقدار مواد 4 پیاله شله زرد خواهید داشت.
  • خلال بادام 1/4 پیمانه
  • کره 50 گرم
  •  زعفران آسیاب شده و دم شده نصف استکان
  • گلاب 1/2 پیمانه

طرز تهیه شله زرد :

برای تهیه شله زرد بهتر است از برنج نیم دانه استفاده شود ولی اگر در دسترس نبود از برنج کامل استفاده کنید فقط کمی زمان پختش بیشتر میشه و حدود یکی دو پیمانه آب بیشتری میبرد اینجا هم از برنج کامل استفاده شده است.

برنج را از شب قبل شسته و بخیسانید، سپس با 6 پیمانه آب روی حرارت بگذارید تا بجوشد، سپس شعله را کم کنید تا برنج بپزد. 

بعد از حدود یک ساعت که برنج کاملا پخت و وا رفت، شکر رو اضافه کنید.

بعد کره و زعفران و هل رو که از قبل آماده کردیم اضافه میکنیم و باز فرصت میدیم شله زردمون جا بیفته. در این حین باید شله زرد رو هم بزنید که ته نگیره و همچنان حرارت باید ملایم باشه.

کل مراحل پخت برای این مقدار حدود دو تا سه ساعت طول میکشه. وقتی که حس کردید غلظتش کافیه میتونید گلاب و هل رو اضافه کنید و بعد از پنج دقیقه شله زرد رو از روی شعله بردارید.

در مرحله ی آخر خلال بادام هایی که از قبل خیس کردید هم اضافه کنید. البته میتونید خلال بادوم رو فقط برای تزیین استفاده کنید.

برای تزیین شله زرد میتونید از پرک یا خلال بادام و پسته و دارچین و همچنین گل سرخ استفاده کنید. چون طبع کلی شله زرد به خاطر برنج سرده، گرمای دارچین معتدلش میکنه.

 

فوت و فن های تهیه شله زرد

  • نکته برای پخت شله زرد اینه که شکر رو حتما بعد از پختن برنج اضافه کنید.
  • در آخرین مراحل احساس کردید آبش کمه میتونید مقداری آب بهش اضافه کنید و اگر هم رقیق بود بذارید تا آب اضافیش بخار بشه. ولی اگه حرارت ملایم باشه در طول پخت، این مقدار آب مناسبه.
  • از اونجایی که شکر با حرارت دیدن کمی آب میندازه بلا فاصله بعد از اضافه کردن شکر مقداری از آب شله زرد بیشتر میشه، پس این نکته هم حتما در نظر داشته باشید و قبلش آب اضافه نکنید.
  • میزان غلظت شله زرد باید انقد باشه که اگر مقدار کمی ازش توی بشقاب ریختید کاملا پخش نشه و کمی قوام داشته باشه.
  • وقتی شله زرد رو برای دسر استفاده میکنید بهتره سرد سرو بشه.

 

خواص شله زرد:

 

  • شله زرد از لخته شدن خون و بروز سکته‌های قلبی و مغزی جلوگیری می‌کند.
  • شله زرد نفخ را از بین برده و برای درمان اسهال و حالت تهوع مفید است.
  • این دسر خوشمزه حافظه را تقویت کرده و برای سلامت پوست و مو موثر است.
  • شله زرد مقوی معده و قلب بوده و همچنین دردهای رماتیسمی را درمان میکند.
  • این دسر خوشمزه  بخاطر داشتن خواص آنتی بیوتیکی عفونت موجود در بدن را رفع میکند.
  • شله زرد بخاطر داشتن گلاب و زعفران ایجاد نشاط کرده و از افسردگی پیشگیری میکند.
  • خوردن این دسر خوشمزه از لخته شدن خون و سکته قلبی و مغزی پیشگیری میکند.

 

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی